Forrás: MA

Öngyilkos merénylő robbantotta fel magát Dél-Izraelben, a Beer Seva-i autóbuszpályaudvaron. A támadásban 40-en megsérültek, két ember állapota súlyos.

2005.08.28 15:51 hirtv

Fotó: Newsru

Az izraeli rendőrség őrizetbe vette az öngyilkos merénylő feltételezett arab sofőrjét. A támadás veszélybe sodorhatja a februárban kötött palesztin-izraeli tűzszünetet.

Ez volt az első támadás a gázai kivonulás után. A Negev sivatag fővárosának számító Beer Sevában az öngyilkos merénylő megpróbált feljutni a zsúfolt 9-es buszra, ám a sofőr gyanút fogott és nem engedte fel a járműre. A támadó ezt követően a 12-es buszra akart felszállni, de a biztonsági emberek követni kezdték. A merénylő ekkor robbantotta fel magát, és két biztonsági őrt súlyosan megsebesített. Az öngyilkos merénylő azután hajtotta végre a támadást, hogy egy tíz éve rejtőzködő Hamász vezető videóüzenetében a zsidó állam megsemmisítésére szólított fel.

Az izraeli miniszterelnök hivatalának egyik illetékese úgy nyilatkozott, hogy ha a Palesztin Hatóság nem teszi meg a szülséges intézkedéseket a terror megfékezésére, akkor diplomáciai téren nem várható előrelépés. A merényletet elítélte Saeb Erakat palesztin főtárgyaló, aki mindekitől azt várja, hogy tegyen meg mindent a tűzszünet és a nyugalom megőrzése érdekében.

Fotó: Newsru

Fotó: Newsru

Fotó: Newsru

fotó: Newsru

fotó: Newsru

Comments are closed.