Forrás: Hírtv

Zsidók Jézusért [Jews for Jesus=J4J a szerk.]. Nagyszabású kampányt indított Magyarországon egy amerikai alapítású magát egyháznak nevező szervezet. A magyarországi vezető rabbi szerint félrevezeti és becsapja az embereket, a zsidó és a keresztény hitet összemosó szekta.

Ezeket a röplapokat terjesztik hétfő óta minden nagyobb metrómegállónál, a Zsidók Jézusért nevű szervezet túlnyomó többségében külföldi aktivistái.

Dankánics János, aktivista, Zsidók Jézusért: „Ez ilyen internacionalista evangelizációs szolgálat. Vannak ukránok, kanadaiak, ameriakiak, hollandok és dánok.”

A Zsidók Jézusért célkitűzése, hogy a világ minden olyan Izraelen kívüli városában, ahol a zsidók lélekszáma eléri a 25000 főt, kampányt indítson. A szervezetet azonban nem lehet elérni, mivel a szórólapokon hirdetett telefonszám nem kapcsolható. Az aktivistáktól hiába kérdeztük ki áll a szervezet mögött, ki pénzeli a kampányt, és ki a szervezet magyarországi vezetője, nem kaptunk választ.

Az egységes magyarországi izraelita hitközség vezető rabbija szektának nevezte a csoportot, amely szerinte szándékosan próbálja megtéveszteni az embereket.

Köves Slomó, vezető rabbi: „Tudtomal ez egy amerikából elindult szekta, amely úgy állítja be magát mintha az igazi zsidóság és az igazi kereszténység lenne egyszerre. Ez egy félrevezetés, hiszen annak ellenére, hogy a zsidóság és a kereszténység nyilvánvalóan legitim világvallás de a kettőt összemosni és úgy csinálni mintha a kettő egy lenne, ez egy aljas félrevezetés, és egy olyan agresszív fajtája a térítésnek ami számunkra és mindenki számára elfogadhatatlan.”

Mint megtudtuk évekkel ezelőtt már indított egy magyarországi kampányt a szervezet, ami kudarcba fulladt.

Comments are closed.


Fatal error: Uncaught wfWAFStorageFileException: Unable to verify temporary file contents for atomic writing. in /home/jatahu/public_html/wordpress/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php:51 Stack trace: #0 /home/jatahu/public_html/wordpress/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php(658): wfWAFStorageFile::atomicFilePutContents('/home/jatahu/pu...', '<?php exit('Acc...') #1 [internal function]: wfWAFStorageFile->saveConfig('synced') #2 {main} thrown in /home/jatahu/public_html/wordpress/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php on line 51