Forrás: Híradó

A kiürített övezet fölötti ellenőrzést a palesztin hatóságok szeptember közepén veszik át teljes egészében

Aknagránátot lőttek ki pénteken kora reggel a Gázai övezetből egy izraeli katonai támaszpont felé, a lövedék a bázis közelében csapódott be. Egyelőre nem érkezett jelentés arról, hogy a támadásnak vannak-e áldozatai.

Csütörtökön két házi készítésű rakétát lőttek ki izraeli területre, de egyik sem okozott károkat. A térségben élő palesztinok gyakran indítanak Izrael ellen ilyen jellegű támadásokat, amelyek azonban csak ritkán okoznak veszteségeket.

A Gázai övezetből a napokban ürítettek ki 21 zsidó kolóniát, azaz 8500 zsidó telepest költöztettek el a térségből. Az övezet fölötti ellenőrzést a palesztin hatóságok szeptember közepén veszik át teljes egészében.

Pénteken a ciszjordániai Hebronban megkéseltek egy izraeli katonát, aki azonban csak könnyebben sérült meg. Az ellene elkövetett merénylet indítéka egyelőre ismeretlen. Szerda éjszaka Jeruzsálem keleti, arabok lakta részében egy palesztin egy ultraortodox zsidót késelt halálra. Az izraeli hatóságok a gázai kitelepítéssel párhuzamosan négy ciszjordániai zsidó telepet is felszámoltak.

MTI/hirado.hu

Comments are closed.