Forrás: Híradó

Év eleje óta több ezer izraeli áramlott a Jordán folyó nyugati partján fekvő nagyobb településekre, ahol már negyedmillióan élnek

Több mint kilencezer fővel nőtt idén a ciszjordániai zsidó telepesek száma – közölte pénteken egy izraeli belügyi illetékes.

A magát megnevezni nem kívánó tisztviselő szerint az év eleje óta több ezer izraeli áramlott a Jordán folyó nyugati partján fekvő nagyobb településekre és ezzel összesen 246 ezerre nőtt a megszállt területeken élő zsidók száma. Ez a növekedés azzal együtt érvényes, hogy az elmúlt két hétben Izrael kiürítette mind a 21 Gázai övezetbeli, illetve négy kijelölt ciszjordániai kolóniáját, s ez utóbbiakról több száz telepest költöztetett vissza Izrael területére.

Az illetékes nem tudott válaszolni arra a kérdésre, hogy az említett népszaporulatból mennyi azoknak a gyermekeknek a száma, akik az idén születtek már korábban Ciszjordániában letelepedett családokban. A felnőtt új jövevények többsége viszont olyan ultraortodox zsidó, aki az olcsóbb lakás reményében költözött Ciszjordániába. Sokan költöztek be a legnagyobb, Jeruzsálem melletti településre, Maale Adumímba.

MTI/hirado.hu

Comments are closed.