Forrás: HVG

Öt szélsőséges palesztin öltek meg izraeli katonák szerda este a ciszjordániai Túl-Karm menekülttáborban.

Izraeli katonai források szerint az áldozatok között volt a radikális palesztin szervezet, az Iszlám Dzsihád egyik vezetője is. Az izraeli rádió és szemtanúk egyaránt arról számoltak be, hogy álruhás izraeli katonák az esti órákban behatoltak a táborba, hogy őrizetbe vegyenek több palesztin szélsőséges személyt. Izraeli források azt állították, hogy a palesztinok tüzet nyitottak, az izraeli katonák viszonozták azt, s a palesztinok ennek során vesztették életüket.

Ugyancsak az idézett források közölték, hogy az izraeli hatóságok a szóban forgó csoportot tették felelőssé több öngyilkos merénylet szervezéséért, annak tagjai harcot hirdettek Izrael állam megsemmisítéséért.

Nem sokkal korábban egy palesztin férfi megkéselt két ultraortodox zsidót Jeruzsálem óvárosában, s közülük az egyik életét vesztette.

Az erőszakos cselekmények kiújulása egy nappal követte a gázai övezeti zsidó telepek és négy ciszjordániai telep kiürítését Izrael által, ami remény szerint előrelépést hozhat a közel-keleti békefolyamatban.

MTI

Comments are closed.