Forrás: Híradó

A szélsőséges csoportok a szerda esti izraeli támadást akarják megtorolni

Bosszút esküdtek palesztin fegyveres csoportok csütörtökön a ciszjordániai Túl-Karm menekülttábor ellen előző este végrehajtott izraeli támadásért, amelyben öt palesztin vesztette életét.

A Hamász és az Al-Aksza Mártírjainak Brigádjainak aktivistái hangosbeszélőkön szólítottak fel bosszúra Túl-Karm utcáin. „Nagyon kemény megtorlással válaszolunk. Nem felejtjük el mártírjainkat” – hirdették a szélsőséges iszlám csoportok.

Gázában az Iszlám Dzsihád szervezet fenyegetőzött: „bosszúnk egyenlő lesz a mészárlás mértékével. A cionisták készíthetik a műanyag zsákokat katonáik és telepeseik maradványainak összeszedésére”.

Az izraeli hadsereg közleménye szerint az éjszakai támadás valamennyi áldozata szélsőséges fegyveres aktivista volt, s közöttük volt az Iszlám Dzsihád szervezetének egyik vezetője is. Túl-karmi lakosok állítása szerint azonban ketten fegyvertelen tizenévesek voltak.

Az izraeli rádió és szemtanúk egyaránt arról számoltak be, hogy álruhás izraeli katonák az esti órákban behatoltak a táborba, hogy őrizetbe vegyenek több palesztin szélsőségest. Izraeli források azt állították, hogy a palesztinok tüzet nyitottak, az izraeli katonák viszonozták azt, s a palesztinok ennek során vesztették életüket. Ugyancsak az idézett források közölték, hogy az izraeli hatóságok a szóban forgó csoportot tették felelőssé több öngyilkos merénylet szervezéséért, annak tagjai harcot hirdettek Izrael állam megsemmisítéséért.

Nem sokkal korábban egy palesztin férfi megkéselt két ultraortodox zsidót Jeruzsálem óvárosában, s közülük az egyik életét vesztette. Az erőszakos cselekmények kiújulása egy nappal követte a gázai övezeti zsidó telepek és négy ciszjordániai telep kiürítését Izrael által, ami remény szerint előrelépést hozhat a közel-keleti békefolyamatban.

hirado.hu/MTI

Comments are closed.


Fatal error: Uncaught wfWAFStorageFileException: Unable to verify temporary file contents for atomic writing. in /home/jatahu/public_html/wordpress/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php:51 Stack trace: #0 /home/jatahu/public_html/wordpress/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php(658): wfWAFStorageFile::atomicFilePutContents('/home/jatahu/pu...', '<?php exit('Acc...') #1 [internal function]: wfWAFStorageFile->saveConfig('synced') #2 {main} thrown in /home/jatahu/public_html/wordpress/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php on line 51