Forrás: Híradó

Az MDF aláírásokat gyűjt az örökösödési adó eltörléséért

Az MDF szeptember 1-ére meghirdeti az „Összefogás a haláladó ellen” napot, amikor a megyeszékhelyeken gyűjtenek majd aláírásokat az örökösödési illeték eltörléséért – közölte Katona Kálmán szerdán Budapesten.

Az MDF országos választmányának elnöke sajtótájékoztatóján elmondta: szeptemberben nyújtják be a parlamentnek az egyenes ági örökösödési illeték eltörlésére vonatkozó törvénymódosító javaslatukat. Hozzátette: a napokban javaslatuk támogatását kérték a volt pénzügyminiszterektől és a jelenlegi tárcavezetőtől.

Elmondta, hogy jövő szerda este az MDF megyei szervezetei gyertyagyújtással hívják fel a figyelmet a megyei illetékhivatalok előtt a kezdeményezésre.

Katona Kálmán kifejtette: az örökösödési illeték hatása a felhalmozásra, befektetésekre nagyon rossz, és leginkább azokat sújtja, akik szegények, kis örökségük van. Hozzátette: sokan kényszerülnek arra, hogy eladják az örökségüket, mert nem tudják kifizetni az örökösödési adót. Megjegyezte: ha nem közvetlen leszármazott az örökös, az illeték elérheti a 40 százalékot.

A politikus felhívta a figyelmet arra, hogy az Egyesült Államokban, Ausztráliában, Kanadában, Svédországban és Izraelben is eltörölték ezt az adónemet.

hirado.hu/MTI

Comments are closed.