Forrás: Index

A pénteki akabai merényletsorozat után készült filmfelvételeket tett fel az internetre a támadást végrehajtását magára vállaló Abu Muszab az-Zarkávi terroristavezér csoportjához kötődő Iszlám Médiaközpont (Islamic Media Center) szerdán.

A képsorokon az látható, hogy a Jordániához tartozó Akaba kikötőjében két amerikai hadihajó horgonyoz, rakétalövedékek vájta becsapódások éktelenkednek egy raktárépületen és egy gépkocsin, valamint szakemberek vizsgálnak egy becsapódott, de fel nem robbant lövedéket.

Zarkávi csoportja kedden magára vállalta a dél-jordániai kikötőváros és a szomszédos Eilat izraeli üdülőhely elleni Katyusa-támadást. Az akabai támadás egy jordániai katonát megölt és egy másikat megsebesített.

A csoport szerdán nyilvánosságra hozott közleményében úgy fogalmaz, hogy „azok a testvéreink, akik bevették Akabát, sértetlenül visszatértek Mezopotámiába. Azokra a célpontokra mértek csapást, amelyeket eredetileg elterveztek. De mint mindig, Allah ellenségei nem ismerték el az őket ért valós veszteségeket.”

Comments are closed.