Forrás: Híradó

Múlt pénteken Katyusa rakétát lőttek ki az öbölben horgonyzó amerikai hadihajóra

Iraki terrorcsoporthoz vezető nyomra bukkantak a jordániai hatóságok, amelyek a múlt pénteken Akabában elkövetett rakétatámadás elkövetői után nyomoznak.

Ammáni médiumok kedden arról számoltak be, hogy a jordániai rendőrség a szíriai Mohamed asz-Szihli személyében őrizetbe vett egy gyanúsítottat. Három cinkostársa – két fia, valamint egy iraki illetőségű személy – már elhagyta Jordániát.

Mint egy ammáni kormányszóvivő elmondta, a tettesek Irakból telefonon kaptak utasítást a merénylet végrehajtására. A jordániai nyomozó hatóságok lehetségesnek tartják, hogy a banda kapcsolatban állt Abu Muszab az-Zarkávi terrorista csoportjával, amelynek hívei számos öngyilkos merényletet követtek el Irakban.

Pénteken Katyusa rakétát lőttek ki a jordániai Akaba kikötőjében horgonyzó egyik amerikai hadihajóra. A rakéta célt tévesztett, és a kikötő területén csapódott be, megölve egy jordániai katonát. Egyidejűleg rakéták csapódtak be Eilat izraeli üdülőhelyen és egy Akaba közelében fekvő katonai kórház mellett is. A két település alig három kilométerre fekszik egymástól.

hirado.hu/MTI

Comments are closed.