Forrás: Híradó

Az egyiptomi rendőrség iszlám szélsőségesek után kutatott

Ötszáz embert vett őrizetbe az egyiptomi rendőrség hétfőn a Sínai-félsziget északi részén, iszlám szélsőségesek után kutatva – közölték biztonsági illetékesek.

A hajnalban kezdődött akcióban 3500 rendőr vett részt húsz páncélozott harcjármű támogatásával. Egyesek házról házra jártak el-Arisban, a körzet legnagyobb városában, mások a sivatagban is folytatták a hajtóvadászatot. Az őrizetbe vetteket egyelőre csak kihallgatják, nem tervezik letartóztatásukat – mondta egy névtelenséget kérő biztonsági tiszt.

A Sínai-félszigeten az elmúlt egy évben több súlyos terrortámadást hajtottak végre. A legsúlyosabb az idén július 23-án volt, amikor Sarm-es-Sejkben 68-an estek pokolgépes öngyilkos merényletek áldozataiul. Tavaly októberben Tabában és környékén 34 ember életét oltották ki iszlámista öngyilkos merénylők.

A hétfői hatósági akció állítólag nincsen összefüggésben azzal, hogy 750 fős egyiptomi biztonsági erőt telepítenek Egyiptom és az Izrael által kiürített Gázai övezet határára a palesztinok által folytatott fegyvercsempészés megakadályozására.

hirado.hu/MTI

Comments are closed.