Forrás: HVG

Sértetlenül kiszabadult hétfőn Mohamed Ouathi, a France 3 francia televíziós csatorna hangtechnikusa, akit palesztin fegyveresek raboltak el augusztus 15-én Gázában.

A Népi Ellenállási Bizottság – a harcias palesztin csoportok ernyőszervezete – jelentette be az algériai származású francia hangtechnikus szabadon engedését, hozzátéve, hogy közvetítőként elősegítette Ouathi kiszabadulását. Arról nem tett említést, kik voltak a francia férfi elrablói. (Egyetlen csoport sem jelentkezett a bűntett elkövetőjeként.)

Ouathi a gázai rendőr-főkapitányságon nyilatkozott újságíróknak, de csak annyit árult el, hogy jól van, nincs semmi baja, elrablóiról ő sem beszélt.

Három fegyveres hurcolta el Ouathit augusztus közepén, amikor gázai szállodája felé sétált forgatócsoportjának többi tagjával együtt. Kollégáinak sikerült elkerülniük, hogy az emberrablók karmai közé kerüljenek. A francia televíziós szakember és kollégái azért érkeztek a palesztin területre, hogy tudósítsanak a gázai övezeti zsidó telepek felszámolásáról.

Comments are closed.