Forrás: MA

A párt elnöke szerint Magyarországnak nincsen hiteles államelnöke. A jelenlegi politikai elitről pedig megjegyezte: Szent István a tolerancia jegyében felnégyeltetné és kiszögezné a városkapura őket.

2005.08.22 12:18 gondola.hu

„A hazai orgánumok nagy része folyamatosan hazudik, eközben a gazda még az önköltséget sem kapja meg terményéért, és ha így folytatódik, a föld idegenek martaléka lesz” – kezdte helyzetelemző beszédét Csurka István pártja szombati, a budapesti Hősök terén tartott Szent István-napi rendezvényén. Mint fogalmazott, az emberek nem élnek közösségi életet, a fiatalok nem kapnak munkát, míg a kormány külföldi hitelekért kuncsorog, melynek kamatai minden életlehetőséget felemészt. Ha pedig a milliárdos bűnelkövetőket megvádolják, akkor azok rögtön viszont váddal élnek és elszámoltatóikra a rasszista és antiszemita jelzőt ragasztják. Hozzátette: Magyarországot a rend hiánya miatt a felbomlás fenyegeti, és a két nagy párt viaskodása pedig „mindenre rányomja a bélyegét, és szinte mindent megbénít.

Felnégyeltetett politikai elit

„Szent István ezt a kétpárti elitet a tolerancia jegyében felnégyeltetné és kiszögezné a városkapura” – vélekedett a MÉP elnöke. Úgy vélte, gyökeres változásokra van szükség, különben elpusztulunk. Ugyanakkor létkérdésnek nevezte, hogy pártja jövőre ismét bejusson a parlamentbe. Rámutatott arra is, hogy az Unió, melybe belekergették hazánkat a szétesés szélén áll. Csurka szerint az EU pontosan arra készül, amit Szent István sosem engedett meg Magyarországgal. „Gyarmatosítani akarnak minket, de ezt nem engedhetjük” – fogalmazott.

A MIÉP elnöke emlékeztetett arra, hogy korábban már kiárusították hazánk teljes feldolgozó iparát, a villamos-, gáz- és víz-szolgáltatást, sőt elvették a magyar bankrendszert is. Kijelentette: most utoljára, kegyelemdöfésként, a magyar földre mennek rá. El akarják lehetetleníteni a földművelést. Mint mondta, a velejéig korrupt elit olyan feltételeket írt alá, amely a magyar földművelést megoldhatatlan helyzet elé állította.

„A nép, amely idegen tulajdonba engedi át földjét, földönfutóvá és hazátlanná válik, és csak idő kérdése, hogy megszűnjék” – figyelmeztetett a miépes politikus, aki a magyarság legnagyobb kérdésének nevezte, hogy sikerül-e a nemzetnek elkerülnie, hogy üldözött palesztinná váljon saját hazájában. Ami ma ebben az országban folyik, az haláltánc a káoszban – fűzte hozzá Csurka, kiemelve: erre a kétpártrendszernek elemi szüksége van. A pártelnök szerint szembe kell nézni a tényekkel és a legnehezebb helyzetből is meg kell találni a kivezető utat! Fontosnak nevezte az ellenség erejének számbavételét, ugyanakkor a politikai elitről kijelentette: elitnek mondják magukat, holott csak közepes képességekkel rendelkező emberek bűnszövetkezete.

Comments are closed.