Forrás: Híradó

A két potenciális merénylő, a Hamász aktivistái megsebesültek

Megsebesült két palesztin a Gázai övezetben, miután idő előtt felrobbant az a pokolgép, amelyet egy kiürített zsidó telep mellett akartak elhelyezni.

A nevük elhallgatását kérő palesztin biztonsági tisztségviselők a Hamász radikális palesztin szervezet aktivistájaként azonosították a két sebesültet, akik a jelek szerint Kfar-Darom telep közelében telepítették volna a robbanószerkezetet. A két aktivistát kórházba szállították, sebesülésük súlyosságáról nincs hír.

Az izraeli hadsereg a kivonulás ellenzőivel egy napon át folytatott összetűzés után csütörtökön ürítette ki Kfar-Daromot. A kolóniát továbbra is izraeli katonák őrzik, megelőzendő, hogy a kényszerkilakoltatást elutasító zsidó telepesek és támogatóik visszaszivárogjanak a telepre.

Palesztin fegyveresek szórványos támadásokat hajtottak végre a 21 gázai övezeti zsidó telep hétfőn nulla órakor kezdődött – kedd éjféltől karhatalmi segítséggel is végrehajtható – kiürítése során, annak ellenére, hogy a Hamász és az Iszlám Dzsihád radikális szervezet is szeretné elkerülni, hogy a hasonló akciókkal esetleg kiprovokálják az izraeli kivonulás leállítását.

MTI/hirado.hu

Comments are closed.