Forrás: Híradó

Neve Dekalim-ban mintegy 500 család élt, támogatásukra körülbelül 2000 zsidó szélsőséges szivárgott be oda

Az izraeli biztonsági erők csütörtök estére befejezték a Gázai övezetben található legnagyobb és az egyik leginkább ellenálló zsidó kolónia, Neve Dekalim kiürítését – közölték izraeli tisztségviselők.

Az összevont katonai és rendőri erők közölték, hogy már minden telepest és az övezeten kívülről érkezett összes támogatójukat elszállították.

A biztonsági erők délután – megelégelve a szóbeli meggyőzés sikertelenségét – behatoltak a Neve Dekalím-i zsinagógába. Az épületben több száz – javarészt fiatal – ellenszegülő feküdt a földön, lábukat és kezüket szorosan összefonva, hogy minél jobban megnehezítsék a kitelepítők dolgát.

A településen mintegy 500 család élt. Támogatásukra körülbelül 2000 zsidó szélsőséges szivárgott be oda. Egy felszámolásra ítélt ciszjordániai zsidó kolónia fegyveres telepesei kifosztották csütörtökön egy palesztin falu benzinkútját és egy ottani lakóházat – közölték biztonsági források és szemtanúk.

Ciszjordánia északi részén található az a négy elszigetelt zsidó település, amelyet Izrael a gázai kivonulással együtt felszámol. Ezek közül kettőt, Ganimot és Kadimot már hétfőn kiürítették. A másik kettőt, Homest és Szanurt, a tervek szerint szeptember elején számolják fel.

Szanurból mintegy száz fegyveres telepes behatolt a közeli Dzsabba palesztin faluba, és kifosztotta a benzinkutat és egy lakóházat. Csak az akadályozta meg őket a további fosztogatásban, hogy izraeli katonák útjukat állták.

MTI/hirado.hu

Comments are closed.