Forrás: MNO

Jordániából lőtték ki azokat a rakétákat, melyek Izraelben és a jordániai Akabában csapódtak be – állítja az izraeli rendőrség. Eilatban a rakéta lakatlan területre esett, könnyebben megsebesítve egy arra hajtó taxisofőrt. Egy másik becsapódó rakéta az akabai kikötőben eltalált egy raktárépületet és megölt egy jordán katonát. Az al-Kaida terrorhálózat magára vállalta a rakétatámadást.

Hírügynökségi értesülések szerint a jordániai Akaba kikötőjében horgonyzó amerikai hadihajókat vették célba a rakétákkal. Egyik lövés sem ért célba, de az akabai kikötőben egy raktárépületben csapódott be a rakéta. Jordániai biztonsági források szerint egy jordán katona meghalt és egy megsebesült. Két amerikai hadihajó röviddel a támadás után elhagyta Akaba kikötőjét.

Egy másik lövedék az izraeli Eilat külterületén csapódott be, könnyebben megsebesítve egy taxisofőrt.

Az izraeli hadsereg úgy értesült, hogy a szomszédos Jordánia területéről, katyusából lőtték ki a lövedékeket.

Az al-Kaida csoportja vállalta az akabai támadást

Az al-Kaida terrorhálózat egyik csoportja az interneten keresztül jelezte, hogy emberei követték el az akabai rakétatámadást. A jordániai Akaba kikötőjében horgonyzó két amerikai hadihajóra 3 Katyusa-rakétát lőttek ki, a lövedékek azonban célt tévesztettek.

Biztonsági források szerint egy jordán katona meghalt, egy másik megsebesült. A két amerikai hadihajó röviddel a támadás után elhagyta Akaba kikötőjét.

Forrás: cnn.com, haaretz.com, politikaforum.hu, Magyar Rádió

Comments are closed.