Forrás: MNO

A Palesztin Újságírók Szövetsége demonstrációt tartott Gáza városban, hogy együttérzéséről biztosítsa a nemrégiben elrabolt francia újságíró családját, és hogy az eddigi nyomozás sikertelensége kapcsán hangot adjon felháborodásának.

Az eseményen Mahmúd Abbasz palesztin elnököt Rafik al-Husszeini képviselte, aki a Krónika kérdésére elmondta: elszigetelt esetről van szó, a térségben dolgozó mintegy kétezer újságírót nem fenyegeti közvetlen veszély. Rafik al-Husszeini a nyomozás állásáról az elrabolt újságíró biztonsága érdekében nem árult el részleteket.

A demonstráción megjelent nemzetközi újságírók jelenlétét kihasználva Iszmail Hamija, a Hamasz gázai vezetőségének tagja rögtönzött sajtótájékoztatót tartva bejelentette: a szervezet konkrét bizonyítékokkal rendelkezik arról, hogy Izrael és a Palesztin Hatóság titkos megállapodást kötött, amely szerint az izraeli telepesek kivonulását követően felszámolják a Hamász militáns csoportjait. Iszmail Hamija a Hamász biztonsága érdekében hozta nyilvánosságra a tényeket, a kérdéses dokumentumokat azonban nem kívánta a média rendelkezésére bocsátani.

radio.hu

Comments are closed.