Forrás: Index

MTI

A telepesek palesztinok házait gyújtogatták, a palesztin szélsőségesek rakétákat lőttek ki a telepesekre a gázai kivonulás harmadik éjszakáján. Az izraeli hadsereg több ezer katonával fogott neki a legradikálisabb telepesek kitelepítéséhez.

Felgyújtották egy palesztin család házát és négy másik házat is megtámadtak a kitelepítésre ítélt zsidó telepesek Gázában. A támadók a legradikálisabb telepeseknek otthont adó Kfar Daromból érkeztek.

A kitelepítéseket végző izraeli hadsereg katonái gyorsan eloltották a lángoló házat, a támadásban így is megsérült egy hároméves palesztin kisgyermek, akit kővel találtak fejbe a telepesek.

Pár órával az incidens után az izraeli hadsereg több ezer katonája vonult be az övezetbe, hogy azonnal nekikezdjen Kfar Darom kiürítéséhez. Előzetesen Kfar Darom radikális lakóinak eltávolítása ígérkezett a legnehezebb feladatnak, a városban kétezren barikádozták el magukat.

A telepesek szögesdrótokkal és beton útakadályokkal próbálják útját állni a katonáknak. A hadsereg járműoszlopának megérkezésekor felgyújtottak egy, a telep bejáratát elálló traktort. A lángoló gépet a hadsereg alakulatai eloltották és elvontatták.

Csütörtök hajnalban palesztin részről is támadás érte a telepeseket. Miután szerdán egy ciszjordániai zsidó telepes három palesztin munkással végzett, a támadás miatt bosszút esküdő Iszlám Dzsihád rakétákat lőtt ki Gadid gázai zsidó telepre. A támadás nem okozott személyi sérülést, és mivel egy amúgy is lerombolásra ítélt telepről van szó, anyagi károkat sem.

Comments are closed.