Forrás: Híradó

Az incidens azután történt, hogy egy zsidó telepes lelőtt három palesztint

Két aknagránátot lőttek ki palesztin fegyveresek csütörtökre virradóra egy kiürítésre ítélt gázai övezeti zsidó telepre, a támadásban azonban senki nem sebesült meg – közölte az izraeli hadsereg.

A fegyveres erő közleménye szerint a támadás az övezet déli részén fekvő Gadid telepnél történt. A becsapódó lövedékek sem személyi sérülést, sem anyagi károkat nem okoztak.

Az incidens néhány órával azután történt, hogy Ciszjordániában egy zsidó telepes egy biztonsági ember fegyverét magához ragadva lövöldözni kezdett a közelben tartózkodó palesztin munkások felé, s hármat megölt, kettőt pedig megsebesített közülük, mielőtt letartóztatták.

A történtek miatt az Iszlám Dzsihád radikális palesztin szervezet fegyveresei megtorlással fenyegetőztek. Mahmúd Abbász palesztin elnök viszont önmérsékletre intette, a megtorlásról való lemondásra szólította fel a fegyvereseket.

Izrael korábban leszögezte, hogy a palesztin fegyveresek támadásai nem akadályozzák meg a 21 gázai övezetbeli, illetve négy ciszjordániai zsidó telep tervezett kiürítését, lakóinak Izraelbe való átköltöztetését. A kivonulás hétfőn nulla órakor kezdődött, szerda nulla óra óta az izraeli katonák és rendőrök erőszakkal is kitelepíthetik a kolóniák lakóit. Szerda estig a 21 gázai övezeti zsidó telepből kilenc, Ciszjordániában pedig kettő kiürítése fejeződött be izraeli illetékesek közlése szerint.

hirado.hu/MTI

Comments are closed.