Forrás: Híradó

Több ezer izraeli katona közelítette meg az övezet középső részén fekvő Kfar Darom zsidó telepet

Izraeli katonák behatoltak csütörtök reggel a kiürítésre ítélt gázai övezeti Kfar Darom zsidó telepre, ahol a rendfenntartók heves ellenállásra számítanak a kilakoltatási felszólítást elutasító telepesek és támogatóik részéről.

Csütörtök reggel, a gázai övezeti zsidó kolóniák kiürítésének második napján több ezer izraeli katona közelítette meg az övezet középső részén fekvő telepet, ahol a telepesek és támogatóik – összesen mintegy kétezer ember – betontömbökkel, szögesdróttal és egyéb útakadályok kihelyezésével elbarikádozták magukat és fogadkoztak, hogy hevesen ellenállnak a kilakoltatásnak.

A katonák tucatnyi emberből álló előörse behatolt a kolónia területére; a telepesek ekkor felgyújtották a kolónia bejáratához útakadályként állított traktor üzemanyagtartályát. A katonák egyike nekiállt eloltani a lángokat.

Izrael szerdán kezdte meg a kolóniák erőszakos kiürítését, miután lejárt a telepesek önkéntes távozására és Izraelbe való átköltözésére adott kormányzati ultimátum. Szerda estig a 21 gázai övezeti zsidó telepből kilenc, Ciszjordániában pedig a kitelepítésre kijelölt négy kolónia közül kettő kiürítése fejeződött be izraeli illetékesek közlése szerint.

hirado.hu/MTI

Comments are closed.