Forrás: Híradó

Izraeli katonák bejutottak a kfar-daromi zsinagógába, hogy kivonszolják onnan a kitelepítéssel szembeszegülőket

Izraeli katonák behatoltak csütörtökön Kfar-Darom gázai övezeti zsidó telepen abba a zsinagógába, amelyben elsáncolták magukat a telepesek.

A katonák vízágyúval próbálják lekergetni az épület tetejéről a tiltakozók egy odagyűlt csoportját. A telepesek tojásokkal, tejeszacskókkal, villanykörtékkel hajigálták meg a kiürítési parancs végrehajtására érkezett katonákat.

Hat izraeli katona kirángatott egy kézzel-lábbal tiltakozó, foggal-körömmel ellenálló embert tengerparti házából a gázai övezeti Sirat Hajamban. Ezen a kis telepen is megkezdődött ezzel az erőszakos kitelepítés. Mindössze húsz család lakik ott, de több száz ultranacionalista tiltakozó érkezett ellenszegülésük támogatására Izrael területéről és Ciszjordániából.

Már a bejutás sem volt egyszerű a katonák és a rendőrök számára a telepre. A lakosok és a kívülről jött tiltakozók barikádot emeltek a telep bejáratánál, majd amikor megkezdődött a „roham”, felgyújtották az éghető anyagokból összetákolt torlaszt. A hadsereg alakulatainak előbb el kellett oltaniuk a tüzet, s csak utána léphettek akcióba a kiköltözési rendelettel szembeszálló telepesek és támogatóik ellen.

hirado.hu/MTI (fotó: CNN)

Comments are closed.