Forrás: Origo

Felgyújtottak egy palesztin házat, négy másikat pedig megtámadtak egy kiürítésre ítélt gázai övezeti zsidó telep lakosai szerda este, az incidensben egy kisgyermek megsérült – közölték szemtanúk.

Elmondásuk szerint a Gázai övezet középső részén fekvő Kfar Darom kolónia telepesei öt környékbeli palesztin házra támadtak rá. Az egyik épületet lángra lobbantották, négy másikra pedig rátámadtak. A telep védelmére kivezényelt izraeli katonák rövid idő alatt eloltották a lángokat – tették hozzá. Az incidensben megsérült egy hároméves kisgyermek, akik a fején találtak el a kődobáló telepesek a szemtanúk beszámolói szerint.

Kfar Darom lakosai a gázai övezetbeli zsidó telepesek között a legradikálisabbnak számítottak. A kolóniát a következő napokban tervezik kiüríteni.

Izrael hétfő nulla órakor kezdte meg az általa 38 éve megszállt Gázai övezetben fekvő zsidó telepek kiürítését; a hadsereg katonái szerda nulla órától erőszakkal is áttelepíthetik Izraelbe a kormány kiürítési felszólításának ellenszegülő telepeseket. A kivonulás várhatóan hetekig eltart. Izrael most először vonul ki olyan területről, amelyet a palesztinok majdani államuk részévé szeretnének tenni.

(MTI)

Comments are closed.