Forrás: Magyar Rádió

Több felkészülési labdarúgó-mérkőzést is játszottak szerdán Európában.

A magyarokkal egy világbajnoki selejtezőcsoportban szereplő csapatok közül Horvátország 1-1-es döntetlent játszott a vendég Brazíliával, Svédország hazai pályán 2-1-re legyőzte Csehországot, míg Bulgária szintén otthon a duplázó Berbatov vezérletével 3-1-re verte Törökországot.

Nagy meglepetésre Dánia 4-1-re oktatta a vendég Angliát, amely 25 éve nem szenvedett ilyen különbségű vereséget. További eredmények: Árország-Olaszország 1-2, Hollandia-Németország 2-2, Ukrajna – Szerbia-Montenegró 2-1, Észtország – Bosznia-Hercegovina 1-0, Norvégia-Svájc 0-2, Lengyelország-Izrael 3-2, Wales-Szlovénia 0-0, Ausztria-Skócia 2-2, Belgium-Görögország 2-0 és Franciaország-Elefántcsontpart 3-0.

Ez utóbbi mérkőzésen 104. alkalommal lépett pályára Lilian Thuram a francia nemzeti együttesben, így megelőzte Didier Deschamps-ot, és már csak a 116 válogatottsággal rendelkező Marcel Desailly van előtte az örökranglistán.

Adrian Mutu vezérletével ugyanakkor győzött Románia a labdarúgó világbajnoki selejtezők 1. csoportjában. A román együttes a korábban drogfogyasztás miatt eltiltott támadó duplájával verte hazai pályán 2-0-ra Andorrát, a másik mérkőzésen Finnország 3-0-ra győzött Macedóniában.

A 2. csoportban Grúzia 2-1-re nyert idegenben Kazahsztán ellen. A 3. csoportban a tartalékos oroszok 1-1-et játszottak Lettországban, Liechtenstein pedig 0-0-s döntetlent harcolt ki a vendég Szlovákiával szemben. A 4. csoportban Ciprus 3-0-ra nyert a Feröer-szigetek otthonában.

MobilPress

Comments are closed.