Forrás: HVG

A lövöldözésben három palesztin életét vesztette, kettő megsebesült – közölték palesztin és izraeli egészségügyi alkalmazottak. Közben a kitelepítés ellenzői imádkozással és önmaguk felgyújtásával tiltakoznak a kitelepítés ellen.

A zsidó férfi egy biztonsági őr fegyverét ragadta el, aki Silo ipari övezeténél posztolt, és vaktában elkezdett lövöldözni a közeli palesztinokra. A fegyverest, aki egy ciszjordániai zsidó telep lakosa, őrizetbe vették.

Szintén a mai nap folyamán Izraeli katonák behatoltak a Neve Dekalim-i zsinagógába, hogy eltávolítsák az ott egybegyűlt több száz hívőt, akik hosszú sorokat alkotva imádkozással tiltakoztak az erőszakos kitelepítések ellen.

A kitelepítések 15 ellenzője, aki a zsinagóga pincéjében barikádozta el magát, előtte azzal fenyegetőzött, hogy felgyújtja magát – közölte az izraeli rendőrség.

A Gázai övezet legnagyobb zsinagógájában mintegy kétezer zsidó telepes barikádozta el magát, hogy ellenszegüljenek a telep immár erőszakos úton is végrehajtható kiürítésének. Az ellenállók soraiban sok olyan fiatal zsidó is van, akik Ciszjordániából jöttek.

A nap folyamán egy 54 éves zsidó asszony felgyújtotta magát az erőszakos kitelepítések elleni tiltakozásul.

MTI

Comments are closed.