Forrás: Híradó

Egyelőre súlyosabb incidens nem történt

Megkezdődött az izraeli kormány kiürítési utasításának ellenszegülő zsidó telepesek erőszakos eltávolítása szerda reggel a Gázai övezetből – erősítette meg az izraeli hadsereg.

Több száz katona földgyaluk kíséretében hatolt be a legnagyobb kolónia, Neve Dekalim területére. Ugyancsak izraeli katonák százai vonultak be az övezet déli részén lévő Moragba.

A nagyításhoz kattintson a képre

Áttörték az izraeli kormány kiürítési utasításának ellenszegülő telepesek egyik barikádját Moragban az izraeli katonák, miután bevonultak a telepre. A csapatok ellepték Neve Dekalimot, a legnagyobb kolóniát, valamint Badolahot és Ganej Talt is. A katonák nyomában földgyaluk jelentek meg.

Morganban több tucatnyi helybeli a háztetőkre mászott fel, és sokan a telep bejáratainál úttorlaszokat emeltek. A katonák csatárláncot alkotva kényszerítették meghátrálására a tiltakozókat. Közben behatoltak az első házakba is, hogy a lakosokat távozásra bírják.

A nagyításhoz kattintson a képre

Neve Dekalimban a katonák először azokat a fiatalokat távolítják el, akik a település középületeibe, főkét három zsinagógába, egy rabbiképzőbe és egy vallási iskolába vetették be magukat. Várhatóan délután kerül sor a kolónia többi részének az evakuálására. A tervek szerint a telepek „fővárosát” szerda estéig kiürítik.

Ganej Talban a katonák ugyancsak csatárláncot alkotva igyekeznek kiszorítani a telepeseket a kolónia területéről, bár ennek a telepnek a lakói belegyeztek abba, hogy az estig távoznak.

Egyelőre súlyosabb incidens nem történt. Éjszaka a katonák igyekeztek rávenni a telepeseket, hogy önként hagyják el az övezetet.

hirado.hu/MTI

Comments are closed.