Forrás: Híradó

A Károli Gáspár Református Egyetem elutasította a magát hungarista vezetőnek tartó nő felvételi kérelmét

Nemzetiszocialista nézetei miatt elutasította a magát hungarista vezetőnek tartó Bácsfi Diána felvételi kérelmét a Károli Gáspár Református Egyetem.

Bácsfi, akit az ellene indított szabálysértési és büntető eljárások miatt két évre kitiltottak az ELTE-ről, félbehagyott tanulmányait akarta folytatni, és az ehhez szükséges pontszámot magasan el is érte, a dékáni határozat szerint azonban világnézete nem egyeztethető össze a keresztény világnézettel. A nő a Helsinki Bizottsághoz fordul, és a Magyar Hírlappal közölte: külföldön keres lehetőséget tanulmányai folytatására.

A MIÉP-nek sem kell

A MIÉP alkotmányos párt, amely nem működik együtt olyan szervezetekkel, mint a Vér és Becsület, valamint olyan komolytalan személyekkel, mint Bácsfi Diána, a Magyar Jövő Csoport vezetője – jelentette ki a MIÉP szóvivője.

Győri Béla azok után szólalt meg, hogy a Népszabadság beszámolója szerint az al-Dzsazira arab hírtelevízió egyórás riportműsort sugárzott Új pártok Magyarországon címmel, ebben több szervezet – a Hatvannégy Vármegye, a Vér és Becsület, a Hun Szövetség, a MIÉP ifjúsági tagozata és a Magyar Jövő Csoport – is megszólalt, és valamennyi képviselője éltette a fasizmust.

A MIÉP ifjúsági tagozata nem nyilatkozott az al-Dzsazira arab hírtelevíziónak – mondta a lapnak a szóvivője. Győri úgy vélte, a riportfilmben megjelentek tartalmaznak igazságokat, de a szövegkörnyezet elfogadhatatlan. Hangsúlyozta: visszautasítják az olyan stigmákat, miszerint a MIÉP radikális nacionalista. A közölteket rágalmazásnak tekintik, amely kimeríti a politikai felforgatás kategóriáját, ezért büntető feljelentést fontolgatnak.

hirado.hu

Comments are closed.