Forrás: Híradó

A magyar-argentin mellett további 18 barátságos labdarúgó-mérkőzést játszanak az öreg kontinensen

A Magyarország-Argentína találkozó mellett szerdán további tizennyolc barátságos labdarúgó-mérkőzést játszanak Európában.

A világbajnok és világranglista-vezető brazilok Splitben lépnek pályára a magyarokkal közös 2012-es Európa-bajnoki pályázatot népszerűsítő horvát szövetség meghívásából. A Matthäus-csapat többi vb-selejtezőbeli ellenfele is játszik: a bolgárok a törököket, a svédek a cseheket, a máltaiak az észak-íreket, míg az izlandiak a kolumbiaiakat fogadják.

Franz Beckenbauer, a jövő évi németországi labdarúgó-világbajnokság szervezőbizottságának elnöke értetlenségének adott kifejezést, amiért Jürgen Klinsmann, a német válogatott szövetségi kapitánya nem a lehető legjobb összeállítású csapatot szerepelteti szerdán, a hollandok elleni rotterdami barátságos mérkőzésen.

A játékosként és szakvezetőként is világbajnok sportvezető konkrétan a kölni Lukas Podolski mellőzését kifogásolja, utalva egyben arra, hogy a holland-német párharc klasszikusnak számít, ezért nagyon is fontos, hogy milyen eredmény születik, még akkor is, ha nem tétmeccsről van szó.

„Természetesen mindenki azt szeretné, ha a legerősebb német csapat játszana, így aztán sajnálattal veszem tudomásul, hogy Podolski nem lép pályára Hollandiában” – írta a Bild heti jegyzetében a „Császár”.

Klinsmann egyébként nagyon is számít a 20 éves támadóra, ezúttal azonban pihenőt adott neki.

„Amikor a szövetségi kapitány azzal érvel, hogy a fiatal csatár nincs igazán jó formában, közben pedig remekül játszik a hétvégi stuttgarti mérkőzésen, felvetődik a kérdés: hogyan futballozna, ha menne is neki.”

Beckenbauer ezzel együtt elismeri, a szövetségi kapitánynak tíz hónappal a vb előtt (is) joga van kísérletezni, ráadásul a Kevin Kuranyi, Miroslav Klose kettős – amelyre szerdán épít – remek idénykezdetet produkált.

A program: Magyarország-Argentína, Puskás Ferenc Stadion 17:30 óÉsztország – Bosznia-Hercegovina, Tallinn 18 óBulgária-Törökország, Szófia 19 óNorvégia-Svájc, Oslo 19 óMálta – Észak-Árország, Ta,Qali 20 óDánia-Anglia, Koppenhága 20 óBelgium-Görögország, Brüsszel 20:15 óSvédország-Csehország, Stockholm 20:15 óWales-Szlovénia, Swansea 20:30 óÁrország-Olaszország, Dublin 20:30Ausztria-Skócia, Graz 20:30 óHollandia-Németország, Rotterdam 20:30 óFranciaország-Elenfántcsontpart, Montpellier 21 óHorvátország-Brazília, Split 21:15 óSpanyolország-Uruguay, Gijon 22 óIzland-Kolumbia, Reykjavík 22 óPortugália-Egyiptom, Ponta del Gada 22:15 ó

Valerij Lobanovszkij Kupa:döntő:Lengyelország-Izrael, Kijev 20 óa 3. helyért:Ukrajna – Szerbia-Montenegró, Kijev 16:15 ó

hirado.hu

Comments are closed.