Forrás: Hírtv

Egyre hevesebbek az összecsapások Gázában a kitelepítés ellenzői és az izraeli hadsereg között. A telepeseknek alig több mint 10 órájuk maradt a távozásra. Éjféltől a katonák erővel lépnek fel ellenük.

Lángolnak az utcák Gázában. A kilakoltatási parancsot kézbesítő katonákat égő gumiabroncsok és tiltakozó telepesek fogadják. A telepesek, akik az állam segítségével vállalták, hogy közösséget alakítanak a megszállt területeken, most úgy érzik: Izrael elárulta őket.

A legnehezebb helyzetben azok vannak, akik önszántukból akarnak kiköltözni. Őket a katonaság segíti a kitelepítésben. A védelmet eredetileg azért rendelték melléjük, hogy a palesztin fegyveresek támadásait megakadályozzák. Most mégis saját honfitársaiktól kell megvédeni a kitelepülőket. „A legnehezebb feladat, hogy a kitelepítést végző kamionok mozgását biztosítani tudjuk, mert rendszeresen rájuk támadnak a kivonulás ellenzői” – mnyilatkozta a rendőrség szóvivője.

„A kitelepítés illegális és lelketlen utasítás. Egy morális csőd. Zsidók tesznek földönfutóvá zsidókat. Ezt meg kell akadályoznunk” – véli az egyik titlakozó. Holnaptól a katonáknak már nem puszta erővel, hanem fegyverrel kell fellépniük a tiltakozók ellen.

Comments are closed.