Forrás: MA

Csík arra kéri az államtitkárt, hogy vesse be személyes politikai, kormányzati kapcsolatait, és vállaljon szerepet a magyarországi cigányok sorskérdéseinek megvitatásában.

2005.08.16 09:34 RomNet

„Itt az ideje, hogy nyilvánosan a nagyközönség előtt, élő TV adás keretében, főműsoridőben „tiszta vizet öntsünk a pohárba” a magyarországi cigányok érdekében”- áll a közleményben.

A közleményben Csík több témát is javasol Telekinek. Ilyen a cigánytelepek felszámolása, Roma oktatás helyzete, deszegregációs program, Nemzeti Fejlesztési Terv I -II, Roma foglakoztatási ráta, Kisebbségi és választójogi törvény módosítása.

Teleki és Csík már hónapok óta a sajtón keresztül üzenget egymásnak. Utolsó vitájukra Teleki László Nagykanizsán tartott holokauszt megemlékezése teremtett okot.A holokauszt emléknapja alkalmából a közelmúltban futballmérkőzést szervezett, a meccs után pedig az ismert dalénekes,

Bangó Margit tartott mulatóskoncertet – állította Csík a RomNetnek is eljutatott nyílt levelében. Csík akkor úgy vélte, ez mind az egyetemes, mind a roma kultúrával és gondolkodásmóddal összeférhetetlen.

A stop.hu-nak tett nyilatkozatában Teleki László viszont azt gondolta, hogy Csík Tamás az, aki nem ért a roma kultúrához. Szerinte igenis szabad sporttal és kulturális rendezvény keretében megemlékezni a vérontásra. „Hogy az ott elhangzott dalok lassabb vagy gyorsabb üteműek, teljesen mellékes”, fogalmazott Teleki.

Lehet, hogy tényleg megérett a két politikus közötti nyilvános vita?

Comments are closed.