Forrás: MA

Kizárólag radikális nacionalista mozgalmak és csoportok vezetőivel beszélgetve készített egyórás riportfilmet sugárzott Magyarországról a katari székhelyű arab nyelvű hírtelevízió, az al-Dzsazira.

2005.08.16 07:15 Népszabadság

A magyar idő szerint péntek hajnalban sugárzott műsor az Új pártok Magyarországon címet viselte, ám az egyórás programban ezek közül csak olyan csoportok jelentek meg, mint a Magyar Jövő Csoport, a 64 vármegye, a Vér és Becsület, a Hun Szövetség, illetve a Magyar Igazság és Élet Pártjának ifjúsági tagozata.

A megszólalók nevét – az egyetlen Bácsfi Diána kivételével – a riportban nem tüntették fel. Valamennyi megszólaló korlátozás nélkül elmondhatta ideológiai és stratégiai elképzeléseit. Voltak, akik nyíltan éltették Hitlert, a fasizmust és Szálasit, akinek állítólagos – Lukács Ferenc néven feltüntetett – sírjához elvitték az arab forgatócsoportot is.

A riportfilmben Bácsfi Diána kapta a legtöbb szót. Elmondta, hogy céljuk a párttá alakulás, éltette Hitler és Szálasi eszméit, valamint dicsérte a muzulmánok szent háborúját, a dzsihádot, amely – állította – sok szempontból hasonlít a nemzetiszocialista eszmékhez. Az említett szervezetek szószólói beszéltek a magyarországi politikai helyzetről, arról, hogy „a zsidó lobbi káros tevékenysége érezhető az egész társadalomban”. Különösen károsnak nyilvánították az SZDSZ hatását, amelynek célja a „magyar oktatás stabilitásának szétverése”.

Comments are closed.