Forrás: MNO

Három magyar alkotást, Koltai Lajos Sorstalanság, Mundruczó Kornél Johanna és Kenyeres Bálint Before Dawn című alkotásait láthatja a közönség az Edinburgh-i Filmfesztiválon. Mészáros Márta A temetetlen halott és Mundruczó Johanna című filmjét versenyen kívül mutatják be Koppenhágában.

Három magyar alkotás angol premierjével veszi kezdetét augusztus 17-én az Edinburgh-i Filmfesztivál – olvasható a Magyar Filmunió közleményében. Koltai Lajos Sorstalanság, Mundruczó Kornél Johanna és Kenyeres Bálint Before Dawn című alkotásait láthatja Edinburgh-ben elsőízben a szigetország közönsége. Habár a fesztiválnak hivatalos versenyprogramja nincs, számos díjat nyerhetnek a fesztiválon bemutatott alkotások, köztük a Guardian rendezői díját és a legjobb rövidfilm UIP díját is.

Az Egyesült Királyság 1947-ben alapított fesztiválján a Lost and Found című filmet is műsorra tűzik, a hat epizódból álló szkeccsfilm egyik történetét Mundruczó Kornél készítette el Rövid ideig tartó csend címmel.

Koltai Lajos Sorstalanság című alkotása kapott meghívást az augusztus 18-án kezdődő Koppenhágai Nemzetközi Filmfesztivál illusztris versenyére. A nemzetközi fesztiválpaletta fiatal, de egyre jelentősebb rendezvényén nemzetközi zsűri dönt a fődíj, az Arany Hattyú sorsáról, az elnökségre idén Nicolas Roeg brit filmrendezőt kérték fel. Az idén harmadik alkalommal megrendezendő fesztivál versenyén kívül mutatják be Mészáros Márta A temetetlen halott és Mundruczó Kornél Johanna című filmjét augusztus 18-28. között.

Comments are closed.