Forrás: Hírtv

Teljes a készültség a Gáza-övezetben a kivonulás előestéjén. A zsidó telepekhez vezető utakat több ezer izraeli katona és rendőr zárja el a szélsőséges zsidók elől. Készültségben vannak a palesztin biztonsági erők is, nehogy a saját szélsőségeseik rátámadjanak a kivonuló zsidó telepesekre.

Már csomagolnak a zsidó telepesek a Gáza-övezetben, a többség készül a kiköltözésre. A hadsereg úgy számol, a 8 ezer telepes harmada fog ellenállni.

„Úgy vélem, Saron terve nem fog megvalósulni. Nem számít mi történik, mi itt maradunk, mert ez a mi hazánk, amit nem adhatnak oda az ellenségnek. Itt maradunk és harcolunk érte” – mondja az egyik telepes.

Az izraeli rendőrség útakadályokat épített, hogy meggátolja az izraeli radikálisok bejutását a gázai zsidó telepekre. Minden autót ellenőriznek, de a zárlat ellenére az utóbbi napokban 4 ezer radikális szivárgott be az övezetbe az ellenálló telepesek támogatására.

A telepesek ajtaján hétfő reggel katonák és rendőrök kopogtatnak, hogy közöljék velük, 48 órájuk van a távozásra. Akik időben távoznak, családonként ötszázezer dollárt, mintegy 100 millió forintot kapnak kártalanításként. Akik nem, azokat keddtől erőszakkal telepítik ki.

Eközben a Palesztin Hatóság fegyveresei elfoglalták őrhelyeiket a zsidó telepek közelében. Nekik kell megakadályozniuk a palesztin radikálisok támadásait. A feladat nem könnyű, hiszen az egyik radikális szervezet szóvivője közölte, hogy a cionista ellenségnek meg kell értenie, az ellenállásnak nincs vége a gázai kivonulással. A palesztin vezetés azonban tisztában van azzal, ha a radikálisoknak sikerül rátámadniuk a kivonuló zsidó telepesekre, az izraeli válasz kemény lesz. Az izraeli hadsereg vezérkari főnöke egyértelművé tette, egy támadás esetén félbeszakíthatják a kivonulást.

Comments are closed.


Fatal error: Uncaught wfWAFStorageFileException: Unable to verify temporary file contents for atomic writing. in /home/jatahu/public_html/wordpress/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php:51 Stack trace: #0 /home/jatahu/public_html/wordpress/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php(658): wfWAFStorageFile::atomicFilePutContents('/home/jatahu/pu...', '<?php exit('Acc...') #1 [internal function]: wfWAFStorageFile->saveConfig('synced') #2 {main} thrown in /home/jatahu/public_html/wordpress/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php on line 51