Forrás: Híradó

Enrico Toccacelo a Minardi versenyistálló új hármas számú pilótája

A formula.hu internetes szaklap beszámolója szerint a 42 esztendős izraeli Chanoch Nissany leszerződtetését követően a Minardi csapat az elkövetkezendő isztambuli futamra új pilótával szerepel majd a pénteki tesztnapon. Ugyanis a faenzai istálló a múlt csütörtökön nyilvánosságra hozta, hogy Enrico Toccacelo-val pénteki teszt- és versenypilótai szerződést írt alá.

Az 1978. december 12.-ei római születésű fiatalember egyébként nem ismeretlen a motorsport világában. A 183 centiméter magas olasz versenyző például az elmúlt esztendőben a nemzetközi Formula 3000-res világbajnokságban Vitantonio Liuzzi mögött végzett az összesített ponttáblázatban. Az idei évben a római versenyző a World Series by Renault sorozatban próbál szerencsét, ahol az első öt futamból háromban a pole-ból indulhatott, és emellett egy futamgyőzelemmel is büszkélkedhet.

„Ez egy óriási lehetőség számomra, még ha nem is fog sokáig tartani. Igazából nem is számítottam rá. Ez alkalommal megpróbálok, amilyen gyorsan csak lehet mindent megtanulni, megismerni, és a legjobb formámat adni a csapatnak. A Minardi már nem egyszer megmutatta, hogy milyen kivételes lépcsőfok a fiatal pilóták életében, akik a Formula 1-be vágynak és megkezdik pályafutásukat a királykategóriában. Ezért szeretném én is a maximumot kihozni ebből a lehetőségből.”, nyilatkozta Toccacelo.

„Nagyon boldogok vagyunk, hogy Enrico immáron hivatalosan is a pénteki tesztelőnk. Neve mellett kiváló statisztika áll, ezért döntöttünk most mi úgy, hogy lehetőséget biztosítunk neki arra, hogy a Formula 1-et egy kicsit jobban megismerhesse. Biztos vagyok abban, hogy amint munkába áll, hasznos információkat tud majd szolgáltatni a team technikai részlegére. A Minardi-Cosworth PS05-ösünk többször is megmutatta számunkra, hogy még vannak kiaknázatlan pontjai. Bízom Enrico-ban, hogy e téren segítségünkre lesz majd.”, tette hozzá Paul Stoddart csapatfőnök.

Comments are closed.