Forrás: Hírtv

Bozóki András a rendszerváltás óta elsőként kereste fel hivatalosan a Hit Gyülekezetét. Mint fogalmazott sorra látogatja a jelentősebb magyarországi felekezeteket, hiszen az állam partnerként számít az egyházakra.

Szökőkutak, vízesések, pálmafák. Bozóki Andrást is lenyűgözte a Hit Park pompája. Személyében először látogatott hivatalosan kultuszminiszter a Hit Gyülekezete nevű, magát független neoprotestáns egyháznak nevező vallási csoporthoz. A miniszter a katolikus, a református, az evangélikus, az izraelita valamint a krisna tudatú hívők egyházánál tett látogatás után kereste fel a Németh Sándor vezette közösséget.

Bozóki András kulturális miniszter: „Lezárult az a korszak amikor a Hit Gyülekezete csupán megtűrt vagy szektának bélyegzett szereplője volt a magyar hitéletnek. Jövetelem célja annak megmutatása, hogy konszolidálódik a viszony a magyar állam és az egyház különböző szervezetei, például a Hit Gyülekezete között. Ebben az új korszakban – ahogy a többikere is – partnerként számítunk a Hit Gyülekezetére.”

Németh Sándor vezető lekész arra a kérdésre nem válaszolt, hogy a jövő évi választások előtt ismét munkába állítják-e az imakommandókat a jelenlegi kormánypártok választási győzelmének érdekében.

„Természetesen nagyon fontos az, hogy olyan kormánya legyen Magyarországnak mindenkor, amely tiszteletben tartja az emberi jogokat, az emberek gazdasági felemelkedését szolgálja és nem rasszista” – szögezte le Németh Sándor a Hit Gyülekezet vezető lelkésze.

A kulturális miniszter a közeljövőben a baptista egyházat és a szabad keresztény gyülekezetet keresi fel.

Comments are closed.