Forrás: Hírtv

Harmincmillió forint kellene a magánvállalkozásból finanszírozott film befejezéséhez. Anyagi okokból legutóbb a Sortalanság forgatása állt le, igaz, annak közpénzeket is tartalmazó összköltségvetése több mint 2 és fél milliárd forint volt.

Galéria:

Kattintson a képre!

Leáll csütörtökön a Tüskevár című film forgatása, mivel elfogyott a rendelkezésre álló pénz. A jelenetek nagy részét elkészítették, az utómunka azonban még teljes egészében hátra van. A stáb Csongrád mellett fejezi be a munkát – bizonytalan időre.

„Annyira nem tragikus a helyzet, egyszerűen a gyártásnak ennyi pénze volt a produkcióra. Ágy terveztük. A csapat nagyon lelkes, az anyag nagyon jó, egyszerűen szeretnénk azt, ha találnánk végre egy olyan támogatót, aki a mondat végére pontot tudna rakni, és tényleg nyugodtan befejezhetnénk a filmet” – mondta Balogh György, a film rendezője.

A produkciónak eddig egyetlen komoly támogatója van, a magánkézben lévő Nemzeti Filmfinanszírozási Kft. Az eddigi munkákat az összköltségvetés húsz százalékából fedezték, a befejezéshez még 30 millió forintra van szükség. A gyártók számos pályázatot benyújtottak, eddig eredmény nélkül. A határidő szoros, mert a következő filmszemlén be szeretnék mutatni a Tüskevárat.

Legutóbb a Sorstalanság című film leállása váltott ki komoly visszhangot. A film összköltsége 2,6 milliárd forint volt, amelyből 920 millió forintot a kulturális tárca biztosított. 2004 márciusának elején mégis több hétre leállt a forgatás, mert az uniós pénzalapokból nem érkezett meg több mint 800 millió forint. Minden idők legdrágább magyar filmjét végül 2005. februárjában mutatták be.

Comments are closed.