Forrás: Híradó

A terroristák az al-Kaida nemzetközi terrorszervezethez kapcsolódtak. Törökország az izraeli turisták kedvelt utazási célpontja, noha 2003-ban két isztambuli zsinagógát is merénylet ért.

Az al-Kaida nemzetközi terrorszervezethez kapcsolódó terroristákat fogtak el Törökországban. Az izraeli terrorelhárítás vezetője elmondta: eltanácsolták az izraeli turistákat a törökországi üdülőhelyekről, mivel ott „konkrét és súlyos terrorfenyegetettségben” lennének.

Embereket, fegyvereket, közlekedési eszközöket és távközlési berendezéseket foglaltak le, amelyek az al-Kaidához kapcsolódó egyik csoport tulajdonában voltak. Az volt a szándékuk, hogy támadásokat hajtsanak végre a tengeren, és természetesen a szárazföldön, turistaközpontokban is.

A török hatóságok egyelőre nem kommentálták az izraeli bejelentést. Arra kérték az izraelieket, hogy továbbra se menjenek Törökországba. Az elmúlt napokban óvatosságból Ciprusra irányítottak át több nagy, Törökországba tartó üdülőhajót mintegy hatezer utassal. Törökország az izraeli turisták kedvelt utazási célpontja, noha 2003-ban két isztambuli zsinagógát is merénylet ért.

hirado.hu/MTI

Comments are closed.