Forrás: MNO

Robbanás történt Isztambul egyik lakóházában. Közben az izraeli terroristaellenes központ Törökország déli partjaira vonatkozó figyelmeztetést adott ki, miután az izraeli közlekedési miniszter péntek óta több, turistákat szállító izraeli luxushajót is elirányított a térségből.

Robbanás történt hétfőn egy isztambuli lakóházban. A vélhetően pokolgép készítése közben történt detonáció következtében két férfi életét vesztette – közölte a helyi rendőrség.

A város európai részében, Zeytinburnu elővárosban álló ötemeletes épület hat lakója megsebesült.

A robbanás okaként elsőként a gázszivárgás merült fel, ezt a feltevést a rendőrfőnök kizárta.

Visszafordult luxushajók

A terrorfenyegetettség miatt Tel-Aviv óva inti állampolgárait a török tengerparttól. Az izraeli terroristaellenes központ Törökország déli partjaira vonatkozó figyelmeztetést adott ki, miután az izraeli közlekedési miniszter péntek óta több, turistákat szállító izraeli luxushajót is elirányított a térségből.

Az izraeli terroristaellenes központ a „konkrét és súlyos terrorfenyegetések” miatt nem tanácsolja állampolgárainak Törökország déli tengerpartjainak felkeresését, a keleti Alanyától Kemer kikötőjéig.

Biztonsági okok miatt hétfőre virradóan az Antalya kikötőjébe tartó, 650 utast szállító Mirage hajót átirányították a ciprusi Larnaka felé, pénteken pedig „biztonsági kockázatok” miatt az izraeli közlekedési miniszter tiltotta meg négy luxushajónak, hogy kikössön Törökországban. Az izraeli rádió úgy értesült, a hajóknak terrorriadó miatt kellett útvonalat változtatni. Az öt, összesen 3650 utast szállító tengerjáró közül hármat Ciprusra irányítottak.

origo.hu

Comments are closed.