Forrás: Hírtv

Amatőr videós rögzítette az autóbuszon lövöldöző izraeli zsidó merénylő meglincselését. A 19 éves Eden Nátán Zada múlt csütörtökön géppisztolyával négy izraeli arabot ölt meg egy távolsági buszon. A fiút csak tegnap, szülőhelyén temették el, miután a település hatósága is elutasította, hogy elvégezze a szertartást.

A felvételek múlt csütörtökön közvetlenül a vérengzés után készültek az arabok lakta észak-izraeli Sefáramban.

A képeken az látható, amint a feldühödött tömegből többen bemásznak a betört ablakokon, majd a fegyverétől megszabadított véres merénylőt meglincselik.

A 19 éves fiú a Jordán folyó nyugati partvidékének egyik zsidó telepén élt, amelyet az 1990-ben New Yorkban megölt Kahane rabbi követői irányítanak. Ők ellenzik a kivonulási tervet, és azt vallják, hogy az arabokat ki kell toloncolni Izraelből és Ciszjordániából.

Eden Nátán Zada gépfegyverével azután dezertált az izraeli hadseregből, miután megtudta, hogy neki is részt kell vennie a kivonulás biztosításában. Ezután felszállt a Haifába tartó távolsági buszra. Ott az arab utasokkal szóváltásba keveredett a gázai kivonulásról. Ezt követően géppisztolyával tüzet nyitott a busz utasaira. A merénylő egy fiatal női testvérpárt és két férfit meggyilkolt, tizenhármat pedig megsebesített.

A 19 éves fiút többnapos huza-vona után szülővárosában, Rison Lecijónban helyezték végső nyugalomra. A gázai övezetből tervezett kivonulás előtt két héttel történt vérfürdőre válaszul tegnap az al-Aksza Mártírjainak Brigádja fegyveresei kocsijukból gépfegyverekkel lőtték izraeli telepesek autóját. A Ramallahtól északra elkövetett támadásban ketten, köztük egy zsidó gyermek sérült meg súlyosan.

Comments are closed.