Forrás: Híradó

Az újonc magyar együttes esélyhez jutott, még ha a kvartettekből csupán a győztes kerülhet is tovább

A női vízilabda Euroligában az idén eleve nincs teendője, de még a jövő februári selejtezők nyitányán sem lesz kötelezettsége a négy kiemelt közé tartozó magyar bajnokcsapatnak, a legutóbbi nemzetközi kiírásban harmadikként végzett Dunaújvárosi Főiskola-Elcónak. Ugyanakkor a LEN-kupába nevezett Domino-BHSE-Polo SC hölgycsapatának már munkát ad a második számú európai sorozat február 10. és 12. között esedékes selejtezője.

Az újonc magyar együttes – a négyből az egyik kvalifikációs csoport házigazdájaként – esélyhez jutott, még ha a kvartettekből csupán a győztes kerülhet is tovább. Ám talán még az elsőséget is megszerezheti hazai medencében Györe Lajos gárdája, amelynek sikerét a verhetőnek tetsző brit és izraeli rivális mellé harmadiknak odasorsolt, felettébb komoly ellenfél, az olasz Fiorentina Certaldo akadályozhatja meg. Az itáliaiak erejéről az árulkodik a leginkább, hogy náluk pólózik a friss világbajnok magyar válogatott két oszlopos tagja, Stieber Mercedes és Drávucz Rita is.

Női vízilabda LEN-kupa, selejtező, február 10-12.: A csoport (a színhely Madrid): ZPC Het Ravijn (holland), USB Bordeaux (francia), CN Ondarreta Alcorcon (spanyol), Ja:rfa:lla Simsa:llskap (svéd) B csoport (Budapest): Fiorentina Certaldo (olasz), Liverpool (brit), Hapoel Petah Tikva (izraeli), Domino-BHSE-Polo SC C csoport (Firenze): Olimp Novgorod (orosz), Polar Bears Ede (holland), Hellas Wuppertal Neuenhof (német), RN Florentia (olasz) D csoport (Manchester): ANC Glyfada (görög), CN St. Andreu (spanyol), Manchester (brit), Bayer 08 Uerdingen (német)

Comments are closed.