Forrás: Menház

Ki ne emlékezne a Hegedűs a háztetőn musical sadchenére, az idős Yentére? A zsidó tradícióban mindig fontos szerep jutott a házasságközvetítőknek, így van ez ma is, az internet világában. A régió zsidó szervezeteit bemutató sorozatunkban a JMPOINT Alapítványra hívjuk fel a figyelmet.

A Jewish Meeting Point (www.jmpoint.hu) közösség szervező és ismerkedő honlap 2002. november 13-án kezdte meg működését. Az elmúlt években közel 3500 magyar ajkú zsidó tagja lett az oldalnak, akiknek a fele aktív részese ennek a speciális független zsidó közösségnek. Felmérésünk alapján kiderült, hogy az elért emberek 70%-a nem tagja egyetlen zsidó szervezetnek sem, és sokan közülük, még egyetlen zsidó közösségi programon sem vettek részt. Az oldalon található több száz fórumtémában oszthatják meg gondolataikat tagjaink vagy csak könnyeden társaloghatnak. A fórumokat folyamatosan figyelik moderátoraink, hogy kulturált lehetőséget teremtsenek az eszmecserékhez. 1-2 havi rendszerességgel találkozókat rendezünk, hogy élőben is legyen lehetőségük megismerni egymást tagjainknak. A JMPoint portálnak egyik fő része a társkeresés. Sok boldog pár köszönte meg tevékenységünket, ami nagy öröm számunkra.

A JMPoint portál mindenki számára ingyenesen elérhető. Az oldal működését adományokból és hirdetésekből kívánjuk fenntartani.

Elérhetőség:

Levelezési cím: 1388 Budapest, Pf.: 84. Hungary

Mobil: +36 (20) 444-9492

E-mail: [email protected]

Internet: Komáromban a Zsidó Kultúra Európai Napján, 2005. szeptember 4-én, vasárnap!

Comments are closed.