Forrás: Híradó

Egy volt izraeli katona négy izraeli arabot lőtt le egy buszon

Nyilvánosságra hozták azt az amatőr videofelvételt, amely a múlt heti izraeli vérengzést rögzítette. A képeken kivehető, ahogy egy volt izraeli katona egy buszon lelő négy izraeli arabot, köztük a sofőrt is. Az ámokfutót a feldühödött tömeg agyonverte.

A felvételen a tragédia utolsó percei láthatók. Az utolsó lövéseket még hallani, utána már csak annyit látni, ahogy férfiak betörik a busz ablakait, és azon beugorva leterítik a lövöldöző férfit. Az alig 20 éves Eden Nathan Zaada az izraeli hadsereg katonája volt. Nemrég dezertált, így tiltakozva a zsidó telepek kiürítése és a kivonulás ellen. Valószínűleg ebbéli elkeseredése vezetett oda, hogy gyilkosságra ragadtassa magát.

Felöltötte egyenruháját, magához vette szolgálati fegyverét és felszállt egy buszra. Zaada agyonlőtt négy izraeli arabot, mire leterítették. A feldühödött tömeg a lövöldözés után halálra verte az ámokfutó dezertőrt. Az izraeli arabok és a palesztinok is egyaránt aggódnak. Miközben örülnek a kivonulásnak, attól tartanak, hogy egyre több szélsőséges zsidó rajtuk áll majd bosszút.

Híradó

Comments are closed.