Forrás: Origo

Szeptember 15. és 18. között rajtol a férfi vízilabdázás legjobb európai klubcsapatait mozgósító Euroliga, méghozzá a selejtezők első körével, amelyben a magyar gárdák közül egyedül a Szeged érintett. Kiemeltként a legutóbbi kiírás ezüstérmese, a magyar bajnok Honvéd és az ob I ezüstérmese, a Vasas csak később kapcsolódik be a küzdelmekbe.

Az FTC és az Eger selejtezőt játszik a LEN-kupában

A LEN, a kontinentális szövetség képviselői szombaton Portóban készítették el a sorsolást, amely szerint a Szeged-Beton VE, a magyar bajnoki bronzérmes az isztambuli ötösfogatból kísérelheti meg a továbbjutást. A török színhely mellett Porto, a lengyelországi Lodz és a németországi Duisburg ad még otthont kvalifikációs tornának.

A négy csoportból az első kettő kerül tovább a selejtezők második körébe, a 3-4. helyezettek a második számú európai sorozatban, a LEN-kupában folytathatják, míg a csoportötödikek kiesnek.

Euroliga, 1. selejtezőkör:

A csoport (a színhely Isztambul): Szeged-Beton VE, Montpellier WP (francia), HZ Zian (holland), Heybeliada Istanbul (török), FEZKO Strakonice (cseh)

B csoport (Lodz): Pro Recco (olasz), Szintyez Kazany (orosz), Galatasaray Istanbul (török), Pocztowiec Lodz (lengyel), Steaua Bucuresti (román)

C csoport (Porto): Jadran Split (horvát), Olympiakosz Pireusz (görög), Triglav Kranj (szlovén), ASV Vienna (osztrák), Salgueiros Porto (portugál)

D csoport (Duisburg): Primorac Kotor (szerb-montenegrói), Amateur SC Duisburg (német), Ethnikosz Pireusz (görög), Ilicsevec Mariupol (ukrán), SC Schaffhausen (svájci)

A 2005/2006-os férfi LEN-kupában a négy, egyformán 7 csapatos csoportból az első 4 helyezett jut tovább a második kvalifikációs fordulóba, így majdhogynem kötelező sikerrel vennie az akadályt mindkét érintett magyar csapatnak, az Újvidéken próbálkozó Betonút-FTC-nek és a bresciai csoportba sorsolt Brendon-ZF-Egernek egyaránt.

LEN-kupa, 1. selejtezőkör:

A csoport (Újvidék): Panioniosz (görög), Vojvodina Novi Sad (szerb-montenegrói), Betonút-FTC, CN Mataro (spanyol), YÜZME Istanbul (török), SG W98/Waspo Hanover (német), CN da Amadora (portugál)

B csoport (Rijeka): Dinamo Moszkva (orosz), Bissolati Cremona (olasz), Primorje Rijeka (horvát), AZC Alphen (holland), Bayer 08 Ürdingen (német), Lancaster (brit), Hornets Kosice (szlovák)

C csoport (Brescia): Leonessa Brescia (olasz), Brendon-ZF-Eger, NC Patrasz (görög), Medvescak Zagreb (horvát), Taverny SN 95 (francia), WBC Tirol (osztrák), Bristol Central (brit)

D csoport (Amersfoort): VK Nis (szerb-montenegrói), CSZK VMF Moszkva (orosz), CN Sabadell (spanyol), CN Aix-les-Bains (francia), AZPC Amersfoort (holland), ME University Ankara (török), FREM Odense (dán)

Stieber és Drávucz a magyarok ellen

A nőivízilabda Euroligában az idén eleve nincs teendője, de még a jövő februári selejtezők nyitányán sem lesz kötelezettsége a négy kiemelt közé tartozó magyar bajnokcsapatnak, a legutóbbi nemzetközi kiírásban harmadikként végzett Dunaújvárosi Főiskola-Elcónak. Ugyanakkor a LEN-kupába nevezett Domino-BHSE-Polo SC hölgycsapatának már munkát ad a második számú európai sorozat február 10. és 12. között esedékes selejtezője.

Az újonc magyar együttes – a négyből az egyik kvalifikációs csoport házigazdájaként – esélyhez jutott, még ha a kvartettekből csupán a győztes kerülhet is tovább. Ám talán még az elsőséget is megszerezheti hazai medencében Györe Lajos gárdája, amelynek sikerét a verhetőnek tetsző brit és izraeli rivális mellé harmadiknak odasorsolt, felettébb komoly ellenfél, az olasz Fiorentina Certaldo akadályozhatja meg.

Az itáliaiak erejéről az árulkodik a leginkább, hogy náluk pólózik a friss világbajnok magyar válogatott két oszlopos tagja, Stieber Mercedes és Drávucz Rita is.

nőivízilabda LEN-kupa, selejtező, február 10-12.:

A csoport (a színhely Madrid): ZPC Het Ravijn (holland), USB Bordeaux (francia), CN Ondarreta Alcorcon (spanyol), Ja:rfa:lla Simsa:llskap (svéd)

B csoport (Budapest): Fiorentina Certaldo (olasz), Liverpool (brit), Hapoel Petah Tikva (izraeli), Domino-BHSE-Polo SC

C csoport (Firenze): Olimp Novgorod (orosz), Polar Bears Ede (holland), Hellas Wuppertal Neuenhof (német), RN Florentia (olasz)

D csoport (Manchester): ANC Glyfada (görög), CN St. Andreu (spanyol), Manchester (brit), Bayer 08 Uerdingen (német)

(MTI)

Comments are closed.