Forrás: Híradó

Egyelőre nem tudni, hová irányították át a hajókat, amelyeken 3500 izraeli turista tartózkodik

Terrorista támadások veszélye miatt az izraeli közlekedési miniszter pénteken utasított négy izraeli tengerjáró luxushajót, hogy ne kössön ki a törökországi Alanyában.

Az izraeli külügyminisztérium szóvivője megerősítette azt az értesülést, hogy a hajókat máshová irányították. Részletekkel azonban nem kívánt szolgálni, és azt sem mondta meg, hogy hová irányították át a hajókat. A földközi-terngeri Alanya mintegy 120 kilométernyire fekszik keletre Antalyától, ahol kedden két pokolgép felrobbanásakor kilenc ember könnyebben megsérült.

Az izraeli rádió közölte: terrorriadó késztette a közlekedési minisztert arra, hogy utasítsa az izraeli hajókat a törökországi Alanya kikötő elkerülésére. A hajókon 3500 izraeli turista tartózkodik. Az alanyai kikötőt üzemeltető cég alelnöke szerint az izraeli hatóságok téves értesülést kaphattak. A török fél nem észlelt semmit, és nem kapott semmilyen figyelmeztetést.

A ciprusi Limaszolban egy hajózási forrás közölte, hogy két hajót várnak a kikötőbe, az Irist és a Jasmine-t, fedélzetén 600-700 utassal. A kikötőben megerősítették a rendőri erőket. A hírekben szereplő két másik hajó, a 23 ezer tonnás Dream Princess fedélzetén 1257 utassal, valamint a hatszáz utassal hajózó Magic 1. Egyelőre nincs értesülés arról, hogy ezek a hajók hova tartanak.

Egy magas rangú török rendőr a Vatan című napilapnak nemrégiben arról nyilatkozott, hogy november előtt az al-Kaida újabb támadására számítanak Törökországban. Az izraeli kormány a hét elején utasított minden izraelit, kerülje el Jordániát. Nem sokkal korábban ugyanis lehetséges terrorista támadásokról szóló felderítési értesülést kapott.

hirado.hu/MTI

Comments are closed.