Forrás: MNO

Lemondásra szólítja fel Csík Tamás, az Integráció Roma Szövetség elnöke Teleki Lászlót a romaügyekért felelős politikai államtitkárt, Gyurcsány Ferenc miniszterelnöknek címzett nyílt levelében – adta hírül a RomNet.

Csík a Roma Holokauszt meggyalázása, sárba tiprása, és az államtitkár úr ízléstelen, cinikus cselekedete, valamint az azt súlyosbító magyarázata miatt kéri Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt, hogy Teleki Lászlót államtitkári minőségéből váltsa le, illetve szólítsa fel, hogy mondjon le.

A www.romnet.hu oldalon 2005. augusztus 2-án megjelent egy cikk, melynek címe: Holokauszt megemlékezés nótacsokorral. Ebben a Zala megyei önkormányzat kisebbségi tanácsnoka felháborodását fejezi ki Teleki László, országgyűlési képviselő (MSZP), az Esélyegyenlőségi Minisztérium romaügyi politikai államtitkárával szemben, aki egyben a Nagykanizsai Cigány Kisebbségi Önkormányzat elnöke is.

Teleki László a Roma Holokauszt megemlékezést, a cigányság mély gyászát saját értelmezése és elgondolása szerint „új alapokra” helyezte, és a megemlékezést „falusi búcsúvá” tette. Teleki László minden nyilvános tevékenységével egyúttal az MSZP-t és a kormányt is reprezentálja! – áll a RomNethez eljuttatott nyílt levélben.

Comments are closed.