Forrás: Origo

Ha egy férfi mélyen tud aludni, akkor a szexet is jobban bírja – derült ki abból a kutatásból, amelyet izraeli orvosok végeztek nemrégiben, ahol olyan férfiakat vizsgáltak, akiknek erekciós problémáik vannak.

Az izraeli kutatók arra az eredményre jutottak, hogy a szexuális elégtelenség egyik jelentős oka lehet, ha egy férfi nem tud mélyen, pihentetően aludni. Érdekes módon a nyugtalan éjszakák okai a leggyakrabban légzési zavarok, amelyek eredhetnek akár a stresszes életmódból, vagy éppen a túl kevés sportolásból és a nehéz táplálkozásból. A kutatók azonban úgy gondolták, hogy nem kell feltétlenül az életmódon változtatni ahhoz, hogy a tünetek enyhüljenek.

Petah Tikvában, a Beilinson Kórházban egy kutatócsoport arra vállalkozott, hogy hatvan olyan férfit vessen egy fél éves kísérlet alá, akik merevedési gondokkal küzdenek. A legtöbb férfi esetében alvás közben légzési zavarok léptek fel, ezért a David Margel urológus és Giora Piler professzor, alváskutató vezette csoport egy olyan maszkot készített a pácienseknek, amely szabályozta a megfelelő oxigénbevitelt alvás közben.

Fél évig végeztek rendszeresen vizsgálatokat és használták a légzést segítő maszkot, és hat hónap múltán az alanyok húsz százalékánál kimutathatóan javult a szexuális teljesítőképesség. A páciensek sokkal kipihentebbnek érezték magukat, így energikusabbak lettek, és az ágyban is nőtt az étvágyuk. A kutatók folytatják a kísérleteket, és remélik, hogy idővel csak kipihent és kielégült párok távoznak majd intézetükből.

[origo]

Comments are closed.