Forrás: MA

Nehéz kérdéssel küzdenek az izraeli Oktatási Minisztériumban. Meg akarják szerettetni a gyerekekkel az iskolai kosztot. A gyerekek inkább tojássalátát, humuszt és sajtot ennének.

2005.08.03 20:30 Spicy Press Hírügynökség

Mi legyen a gyerekek szendvicsében?- erre a kérdésre próbálnak választ találni az iskolák vezetőségei Izraelben. A kakaót gyártó izraeli cég több mint 2000 gyereket kérdezett meg étkezési szokásairól. Többségük (67 százalék) nem elégedett a szülők által készített iskolai uzsonnával. 22 százalékuk nem eszi meg az otthonról hozott uzsonnát. A szendvicsek vagy a kukában kötnek ki vagy visszakerülnek a kiindulási pontjukhoz, haza. Akkor mégis mit szeretnek a gyerekek?

A felmérés szerint a gyerekek sajtot, tonhal- és tojássalátát és persze humuszt akarnak enni. Sok gyerek azt is elárulta, hogy előnyben részesíti az iskola büféjét, ahol friss szendvics kapható. Az italok közül a kóla a legnépszerűbb. Kiderül, hogy a tanulók zöme nem iszik vizet, mégis tisztábban vannak az egészséges életmóddal, ezért 100 százalékos narancslevet és light üdítőket vesznek.

Comments are closed.