Forrás: Origo

A magyar bajnok DVSC labdarúgócsapata hazai pályán 3-0-ra nyert a horvát Hajduk Split ellen a Bajnokok Ligája-selejtező második fordulójának első találkozóján, így Supka Attila együttese igen jó esélyekkel utazott el a spliti visszavágóra. A debreceniek azzal a tudattal utazhattak el Horvátországba, hogy ha továbbjutnak, akkor – csakúgy, mint három esztendeje az akkor bajnok ZTE – a Manchester Uniteddel meccselhetnek a BL-főtábláért.

Csúcsformában a Loki

Bajnokok Ligája-selejtező, második forduló, visszavágó:

Hajduk Split – Debreceni VSC 0-3

v. Havrilla (szlovák)

Hajduk: Kale – Zilic, Granic, Djolonga, Biscevic – Damjanovic, Bartulovic, Grgurovic, Kranjcar – Blatnjak, Busic.

Debrecen: Csernyánszki – Nikolov, Éger, Máté, Szatmári – Dombi, Vukmir, Sándor, Halmosi – Kerekes, Bogdanovic.

gól: Halmosi (1., 27.), Kerekes (22.)

„Hip-hip, hurrá, 4-0” – harsogta a Slobodna Dalmacija szerdai számának sportoldala, persze a matematikailag egyszerű képlethez nem kellett einsteini magasságokba emelkednie a horvát újságíróknak. A Hajduk Split 3-0-s debreceni veresége egyértelművé tette a helyzetet, komoly formajavulás, s gólok szükségeltettek Miroslav Blazevic tanítványainak a csodához.

Az elso negyedórában gólt vártak a hazai nézok, akik a szombati, NK Zagreb elleni bajnokira tüntetőleg el sem mentek, szerdán pedig döbbenten figyelték az első perc történéseit.

Akármilyen hangulat is fogadta a Lokit, bármennyire is fogadkozott a Hajduk, 18 másodperc elteltével máris a magyar bajnok szerzett vezetést. Bogdanovic szorításában Djolonga addig ügyetlenkedett az alapvonalnál, amíg rosszul passzolt, a lendületbol érkező Dombi középre ívelte a labdát, a hosszú oldalon érkezo Halmosi pedig 10 méterről, Kale kapus lábai között lőtt a kapuba (0-1).

Ezzel felborult minden létezo papírforma és elmélet, a Hajduknak eszeveszett támadásba kellett volna kezdenie, ám a zárt Loki-védelmen nem lehetett áttörni. Az első komolyabb lehetőség a 21. percben adódott, amikor Biscevic a 16-os sarkáról lőtt, az Éger lábán is megpattanó labdát Csernyánszki magabiztosan védte.

Egy perc sem telt el, és Supka Attila ismét boldogan csaphatott a levegőbe. Halmosi jobbról élesen csavart középre egy szabadrúgást, a kapunak szinte háttal álló Kerekes pedig a jobb felső sarokba csúsztatott (0-2).

A 27. percben már felrémlett a KO lehetősége is: Sándor Tamás szerzett labdát a középpályán, Bogdanovichoz játszott, aki remekül szöktette a balösszekötőben megiramodó Halmosit, a szélső pedig 15 méterről a rövidbe vágta a labdát (0-3).

Az amúgy sem higgadt Torcida, azaz a Hajduk-keménymag nem is bírta tovább. Előbb a rohamrendorök érkeztek meg, majd a dísztribün felé nyomuló drukkerek elrettentésére a vízágyú is megjelent – a csapadékos, hűvös időben viszont plusz nedvességre senki sem vágyott, így ideiglenesen elmúlt a huliganizmus veszélye.

További eredmények

Bajnokok Ligája-selejtező, második forduló, visszavágó:

Baki (azeri)-Anderlecht (belga) 1-0 (1-0)

továbbjutott: az Anderlecht, 5-1-es összesítéssel

Haka (finn) – Valerenga (norvég) 1-4 (1-2)

tj.: a Valerenga, 5-1-gyel

Maccabi Haifa (izraeli) – Malmö (svéd) 2-2 (1-1)

tj.: a Malmö, 5-4-gyel

Lokomotiv Moszkva (orosz) – Rabotnicki Szkopje (macedón) 2-0 (0-0)

tj.: a Lokomotiv, 3-1-gyel

[origo]

Comments are closed.