Forrás: Index

Index

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) a pénteki sorsolás előtt már csütörtökön elkészítette a Bajnokok Ligájban még érdekelt csapatok kiemelési sorrendjét. Ha nagy szerencséje lesz a Hajdukot három góllal verő Debrecennek, akkor a szlovák bajnokkal is összecsaphat a BL főtáblájáért. A Bajnokok Ligája szerdai játéknapja után az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) nyilvánosságra hozta a harmadik kör kiemelési sorrendjét.

A lebonyolítás furcsaságaként előfordulhat, hogy a szlovák bajnok, Artmedia Petrzalka kiemelt lesz, ha a skót Celtic elleni 5-0-ás győzelme után idegenben nem kap ki öt találattal. A nem kiemelt csapatok közül értelemszerűen valamennyien a szlovákokra pályáznak, hiszen biztosan benne, hogy kétszer egymás után nem tudnak kiemelkedően játszani.

A Thunt is szívesen fogadnák

A háromgólos előnnyel Splitbe utazó Debrecen kívánságlistáján is feltehetően a szlovákok vannak a legelőkelőbb helyen, a másodikon pedig a svájci második Thun, amelyik a Dinamo Kijev otthonában elért 2-2-es döntetlen után hazai pályán gól nélküli döntetlennel is a harmadik körben találja magát.

A Debrecennek az Index értékelése szerint még négy csapat ellen lenne a minimálisnál nagyobb esélye, mert a két belga gárda – Anderlecht, Bruges -, a norvég Rosenborg, és a görög Panathinaikosz nem ígérkezik verhetetlennek.

Stárcsapatok is érkezhetnek

A többi csapat esetében a csodához, vagy valami ahhoz hasonlóhoz lenne szükség a továbbjutáshoz. Ugyanakkor valószínűleg a nézőszám szempontjából kedvezően járnak, ha a Liverpool, a Manchester United vagy akár az Internazionale látogatna Magyarországra.

Az UEFA-kupában érdekelt Sopron akár a Ferencvárost búcsúztató fehérorosz MTZ-Minszkkel is összefuthat.

Az UEFA sorrendje:

Kiemelt csapatok:

FBK Kaunas (litván) vagy FC Liverpool (angol), Manchester United (angol), Internazionale (olasz), Panathinaikosz (görög), Rosenborg (norvég), Villarreal (spanyol), Sporting Lisboa (portugál), AS Monaco (francia), Ajax Amsterdam (holland), Club Bruges (belga), Glasgow Rangers (skót), Werder Bremen (német), Anderlecht (belga) vagy Neftcsi Baki (azeri), Dinamo Kijev (ukrán) vagy FC Thun (svájci), Rabotnicki Szkopje (macedón) vagy Lokomotiv Moszkva (orosz), Artmedia Bratislava (szlovák) vagy Celtic Glasgow (skót)

A nem kiemelt csapatok:

Slavia Praha (cseh), Betis (spanyol), Basel (svájci), Wisla Kraków (lengyel) Udinese (olasz), Doneck (ukrán), Everton (angol), Debreceni VSC-AVE Ásványvíz vagy Hajduk Split (horvát), Partizan Beograd (szerb-montenegrói) vagy Sheriff Tiraspol (moldáv), Malmö FF (svéd) vagy Maccabi Haifa (izraeli), Shelbourne (ír) vagy Steaua Bucuresti (román), Dinamo Tbiliszi (grúz) vagy Bröndby IF (dán), F91 Dudelange (luxemburgi) vagy Rapid Wien (osztrák), SK Tirana (albán) vagy CSZKA Szófia (bolgár), Anorthoszisz Famaguszta (ciprusi) vagy Trabzonspor (török), Valerenga IF (norvég) vagy Haka Valkeakoski (finn)

Comments are closed.