Forrás: Híradó

A magyar teniszező a Budapest Grand Prix-n bejutott a negyeddöntőbe

Kapros Anikó óriási csatában, 2 óra 54 perc alatt legyőzte a cseh Michaela Pastikovát a 140 ezer dollár összdíjazású Budapest Grand Prix női tenisztornán, így bejutott a negyeddöntőbe.

Az első játszmában – és ez sajnos sok mindent elárul a színvonalról – a cseh játékos két, míg a magyar egy alkalommal tudta megnyerni a saját adogatását. Kapros már a nyitógémben elvette Pastikova szerváját, aztán az ellenfele az övét és ez így folytatódott egészen az ötödikig. Ekkor a vendégjátékos hozta a sajátját, 4:2-re is vezetett, ám Kapros szépített, de fordítani már nem tudott.

A folytatásban a hazai közönségkedvenc feltámadt, két játékot nyert egymás után, cseh ellenfele azonban felzárkózott (3:2), de ezzel gyakorlatilag – legalábbis ebben a szettben – el is lőtte minden puskaporát. Kapros 5:2-es vezetéshez jutott, és Pastikova már csak szépíteni tudott.

Az utolsó felvonásban maradt a kérdés: melyikük tudja először megnyerni a saját adogatását? Ez a cseh teniszezőnek sikerült és 3:1-es, majd 4:2-es előnyhöz jutott. Kapros azonban nem adta fel, kihasználta ellenfele hibáit és az is a segítségére volt, hogy Pastikova egyre jobban húzta a lábát. A magyar kiegyenlített (4:4), ám utána azonnal elveszítette a szerváját és ellenfele a mérkőzésért adogathatott. Ám erre várni kellett egy keveset, mert bejött az orvos és a vendégjátékos rövid kezelést kapott. A következő játékban meccslabdához jutott Pastikova, azonban Kapros hárított. A rövidítésben 3-3-ig fej-fej mellett haladt a két játékos, aztán három labdát nyert zsinórban a cseh és ez végzetesnek látszott. Kapros hatalmas bravúrral mindhármat kivédte, sőt ő jutott egyhez, amit azonnal ki is használt.

A magyar játékos pénteken öt óra után az első helyen kiemelt izraeli Anna Smashnovával mérkőzik.

Eredmények, nyolcaddöntő:Kapros Anikó-Michaela Pastikova (cseh) 4:6, 6:3, 7:6 (8-6)Catalina Castano (kolumbiai)-Fudzsivara Rika (japán) 6:1, 6:2Martina Sucha (szlovák, 7.)-Sanda Mamic (horvát) 6:2, 6:3Anna Smashnova (izraeli, 1.)-Olga Savcsuk (ukrán) 6:0, 6:1Maria Sanchez Lorenzo (spanyol)-Eva Birnerova (cseh) 6:2, 4:6, 6:2

hirado.hu/MTI

Comments are closed.