Forrás: Origo

Kapros Anikó óriási csatában, 2 óra 54 perc alatt legyőzte a cseh Michaela Pastikovát a 140 ezer dollár összdíjazású Budapest Grand Prix nőitenisz-tornán, így bejutott a negyeddöntőbe.

Teniszezőnk következő ellenfele az izraeli Smashnova

Az első játszmában – és ez sajnos sok mindent elárul a színvonalról – a cseh játékos két, míg a magyar egy alkalommal tudta megnyerni a saját adogatását. Kapros már a nyitógémben elvette Pastikova szerváját, aztán az ellenfele az övét, és ez így folytatódott egészen az ötödikig. Ekkor a vendégjátékos hozta a sajátját, 4:2-re is vezetett, ám Kapros szépített, de fordítani már nem tudott.

A folytatásban a hazai közönségkedvenc feltámadt, két játékot nyert egymás után, cseh ellenfele azonban felzárkózott (3:2), de ezzel gyakorlatilag – legalábbis ebben a szettben – el is lőtte minden puskaporát. Kapros 5:2-es vezetéshez jutott, Pastikova pedig csak szépíteni tudott.

Az utolsó felvonásban maradt a kérdés: melyikük tudja először megnyerni a saját adogatását? Ez a cseh teniszezőnek sikerült és 3:1-es, majd 4:2-es előnyhöz jutott. Kapros azonban nem adta fel, kihasználta ellenfele hibáit és az is a segítségére volt, hogy Pastikova egyre jobban „húzta a lábát”. A magyar kiegyenlített (4:4), ám utána azonnal elveszítette a szerváját és ellenfele a mérkőzésért adogathatott.

Ám erre várni kellett egy keveset, mert bejött az orvos, és a vendégjátékos rövid kezelést kapott. A következő játékban meccslabdához jutott Pastikova, azonban Kapros hárított. A rövidítésben 3-3-ig fej fej mellett haladt a két játékos, aztán három labdát nyert zsinórban a cseh, és ez végzetesnek látszott. Kapros hatalmas bravúrral mindhármat kivédte, sőt ő jutott egyhez, amit azonnal ki is használt.

A magyar játékos pénteken öt óra után az első helyen kiemelt izraeli Anna Smashnovával mérkőzik. Az első helyen kiemelt Smashnova könnyedén nyert a nyolcaddöntőben: mindössze egy játékot engedélyezett az ukrán Olga Szavcsuknak. Bejutott a legjobb nyolc közé Maria Sanchez Lorenzo is: a spanyol játékos, aki kedden Szávay Ágnest búcsúztatta, ezúttal a cseh Eva Birnerova ellen győzött.

Eredmények, nyolcaddöntő:

Kapros Anikó – Michaela Pastikova (cseh) 4:6, 6:3, 7:6 (8-6)

Catalina Castano (kolumbiai) – Fudzsivara Rika (japán) 6:1, 6:2

Martina Sucha (szlovák, 7.) – Sanda Mamic (horvát) 6:2, 6:3

Anna Smashnova (izraeli, 1.) – Olga Savcsuk (ukrán) 6:0, 6:1

Maria Sanchez Lorenzo (spanyol) – Eva Birnerova (cseh) 6:2, 4:6, 6:2

Puerta kiesett Kitzbühelben

A harmadik helyen kiemelt spanyol Tommy Robredo és honfitársa, a negyedikként rangsorolt David Ferrer is bejutott a 340 ezer euró összdíjazású horvátországi Umagban rendezett férfitenisz-torna elődöntőjébe.

Eredmények, negyeddöntő:

Robredo (spanyol, 3.) – Tipsarevic (szerb-montenegrói) 6:3, 6:1

Ferrer (spanyol, 4.) – Vicente (spanyol) 6:2, 6:3

A Roland Garroson döntős Mariano Puerta kiesett a 625 ezer euró összdíjazású ausztriai (Kitzbühel) salakpályás férfi tornán: a második helyen kiemelt argentin játékost a 15.-ként rangsorolt román Victor Hanescu győzte le.

Eredmények, nyolcaddöntő:

Hanescu (román, 15.) – Puerta (argentin, 2.) 6:4, 6:3

Lapentti (ecuadori) – Gonzalez (chilei, 4.) 4:6, 7:5, 6:3

Lopez (spanyol, 5.) – Mayer (német) 7:5, 6:1

Juzsnyij (orosz, 6.) – Pavel (román, 10.) 6:2, 1:0-nál Pavel feladta

Verdasco (spanyol) – Melzer (osztrák, 9.) 1:6, 6:2, 6:1

Zabaleta (argentin) – Almagro (spanyol) 6:3, 4:6, 6:3

(MTI)

Comments are closed.