Forrás: Menedzsment Fórum

A City Cartel elsőként Romániában vetné meg a lábát

Az elsősorban lakóingatlanokkal foglalkozó City Cartel ingatlaniroda vezetői tavaly úgy döntöttek, franchise-hálózat kiépítésébe fognak. Mára országszerte 13 szerződött partnerük van, terveikben pedig országhatáron túli terjeszkedés is szerepel.

Az Entrepreneur – Az Üzlettárs hiteles információt és gyakorlati tanácsokat kínál a vállalkozóknak, melyekkel könnyebben boldogulnak az üzleti életben.

Bővebben

„Öt éve háromfős kényszervállalkozásként indultunk, és folyamatosan előre kellett menekülnünk, ma viszont az öt legnagyobb pesti és Pest környéki ingatlanközvetítőként tekint ránk a piac” – összegzi vállalkozásának fejlődését Vajnági Pál Imre, a City Cartel Kft. cégvezetője. Az elsősorban lakóingatlanokkal foglalkozó iroda tavaly döntött a tudatos franchise-hálózatépítés mellett.

„Az ingatlanközvetítésben fontos, hogy az irodavezetők személyesen is közreműködjenek a tárgyalásokban, ezért aztán egy vezető fizikailag is képtelen lenne két-három irodánál többet irányítani. Többek között ez is a franchise-terjeszkedés mellett szól” – állítja Vajnági. A City Cartelnek jelenleg 13 szerződött partnere van Magyarországon – három irodájuk a közelmúltban nyílt meg -, és már folynak a tárgyalások az első romániai franchise-átvevővel is.

City Cartel Kft.

Profil: ingatlanközvetítés Alapítása: 2000 Franchise indítása: 2004

Magyarországi franchise átvevők száma: 13 Induló befektetés: 5-6 millió forint Franchise díj: a forgalom 9 százaléka

Indulása évében a cég 300 ingatlanügyletet bonyolított le, idén a hálózat 9500 megbízásra számít – Vajnági mégsem teljesen elégedett. A cégvezető elmondta: tavaly jelentősen visszaesett az ingatlanpiac, többek között az uniós csatlakozást megelőző fokozott várakozások következtében. A növekvő keresletre számítva a tulajdonosok jelentősen emelték a használt ingatlanok árát, ami végül a forgalom lassulásához vezetett. Ennek következményeképpen a költözni vágyók nem tudták eladni házaikat, és az új építésű lakások kereslete is lanyhult.

Comments are closed.